Taal in de Wijk

Taalvrijwilliger worden?

Taal in de Wijk helpt Almeerders die het Nederlands als tweede taal spreken (NT2) met de Nederlandse taal, zodat zij deze beter beheersen en daardoor makkelijker kunnen participeren in de samenleving. Ervaren taalvrijwilligers zijn elke week in verschillende buurtcentra aanwezig om mensen te helpen bij het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden.

 

Wekelijks komen een taalvrijwilliger en minimaal 4 deelnemers bij elkaar in het buurtcentrum om samen de Nederlandse taal te oefenen. Hierbij gaat het voornamelijk om de spreek- en luistervaardigheid, maar je bent natuurlijk ook vrij om de schrijf- of leesvaardigheid van de deelnemers aan te pakken. Wil jij graag een bijdrage leveren aan de Almeerse samenleving en vind je het leuk om met de Nederlandse taal bezig te zijn? Ben je daarbij ook één keer per week minimaal een uur beschikbaar? Geef je dan snel op als taalvrijwilliger bij Taal in de Wijk!

 

 

Aanvullende vaardigheden

  • Je spreekt goed Nederlands en hebt interesse in de Nederlandse taal.
  • Je hebt affiniteit met verschillende culturen.
  • Je hoeft zeker geen docentenachtergrond te hebben, maar je moet het wel leuk vinden om mensen nieuwe dingen te leren.

 

Twee soorten vrijwilligers

Taalvrijwilliger Taalkamer

Taalvrijwilliger niveaugroep A1 of A2

 

Als vrijwilliger bij een taalkamer begeleidt je het gesprek tussen de deelnemers en zorg je ervoor dat alle deelnemers aan het woord komen en zo de kans krijgen om de Nederlandse taal te oefenen. Voorafgaand aan de taalkamer denk je na over de invulling, bijvoorbeeld door gespreksonderwerpen te bedenken of een spel voor te bereiden. Je begeleidt de taalkamer zelfstandig of met een andere vrijwilliger samen. 

 

Enthousiast geworden of een keer vrijblijvend meedraaien?
Je kunt je opgeven als taalcoach door een mail te sturen naar taalindewijk@deschoor.nl.
Wil je eerst meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Daphenie Brown via telefoonnummer: 06-36213340.      

Als vrijwilliger bij een niveaugroep begeleidt je een groepje van 4-8 deelnemers bij het verbeteren van hun spreek-lees en schrijfvaardigheden. De deelnemers spreken al een beetje Nederlands en jij bent er elke week om ze nog verder op weg te helpen om zo goed mogelijk mee te kunnen doen in de Almeerse samenleving. Als lesmateriaal gebruik je leskoffers met materialen over alledaagse onderwerpen waar ze direct in de dagelijkse praktijk iets mee kunnen. Je begeleidt de groep zelstandig.

 

Enthousiast geworden of een keer vrijblijvend meedraaien?
Je kunt je opgeven als taalcoach door een mail te sturen naar taalindewijk@deschoor.nl.
Wil je eerst meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Daphenie Brown via telefoonnummer: 06-36213340.      

Privacyverklaring Ontmoet ons op: